måndag 17 januari 2011

Back to reality!

God morgon bloggen! Vi har varit kassa på att uppdatera, men det skall det snart bli ändring på! :)

Idag börjar verkligheten och skolan drar igång efter en lång och härlig ledighet. Idag har vi bott här i 1månad (!) det har gått jättefort och vi har kommit fram till att vi redan känner oss mer hemma här än vad vi gjorde efter 1,5 år i Säve :) Och så vi har haft Harry en månad också! Och han är fortfarande lika gosig och söt! Vi blev tipsade av grannen att gå hundkurs på Noordgårdens hundskola som ligger typ 3km härifrån. Så i fredags kväll åkte vi dit och hälsade på och fick lite information, verkar kanon så nu skall vi göra några övningar som vi blev visade och sen blir nog kursstart v.7 någon gång.

Vi har precis varit ute på morgonprommenad och nu ligger han och sussar här i soffan. Min plan är att väcka honom snart och hålla honom vaken och sysselsatt till kl. 12.30 då jag skall åka till skolan, hur tror vi att det går? Igår fick han följa med in i djuraffären, OM han blev glad! Meterlånga hyllor fulla med mat som han gick och nosade på och vid "godistorget" trodde vi nästan att svansen skulle gå av ;) Han fick välja själv vad han ville ha så tjurmuskel och mini-grisknorrar blev det köpt, mums! Och så lyckades han smaska i sig ett litet kex när matte och husse tittade åt ett annat håll, buse!

Rasmus fixade 760in igår så nu har vi två bilar igen :) Skönt att inte behöva ta bussen nu i början så Harry inte behöver vara själv så länge. Och så tar det görlång tid och är livsfarligt att gå till färjan (bussen) just nu för det är iiiiiiis överallt! Får kanske skaffa mig ett par spikskor...?

2 kommentarer:

  1. Hej hopp!
    Spikskor kan varmt rekommenderas! Jag har haft mina ICEBUGs i 3år nu, och de är helt outstanding! Otroligt lätta och sköna. Sitter som gjuten på foten, bra grepp på alla underlag eftersom det förutom metalldubbarna också finns gummidubbar som gör det ohalkigt när man går in i en affär etc. Finns säkert andra märken också... Annars funkar Biltemas broddar som man drar utanpå skorna också rätt okey. Huvudsaken att man inte druttar omkull... Harry vill nog inte ha en matte eller husse med gipspaket och kryckor i två månader!

    Kul för Harry att få gå på upptäcksfärd i djuraffären, vad mycket spännande som finns där för en hundnos och dennes ögon!
    Bra att ni hittade något godis/tandtugg som föll honom i smaken, att sysselsätta sig med ibland eller belöna.

    Hundkurser kan varmt rekommenderas! Alltid kul att göra något tillsammans med sin fyrfotavän. Och att få vägledning och inspiration är ju heller inte helt fel! Men det gäller att man har förtroende för ledaren och kan ställa upp på dess utlärningssätt... annars finns det nog andra aktörer på marknaden. Bra med detta ställe är ju att de också har pensionat och hunddagis utifall det någongång skulle bli aktuellt... Och att det ligger så nära Er!

    Jag håller tummarn så de vitnar att det kommer att gå bra för Harry att vara själv i huset idag.
    Lycka till på skolan Nathalie och ha det så trevligt där med klasskamrater, lärare och litteratur. Nu när "smekmånaden" är över så hoppas jag att ni får vardagen att fungera såsom ni önskar. Till glädje för Er alla -och för oss! Ha de gott! Kram kram

    Monica
    Hampus och Rufus (som tycker att inlägget blev på tok för låååååångt, ingen kommer att orka läsa... och de har de nog rätt i! Men det struntar jag i!... )

    SvaraRadera
  2. Jag orkar läsa!! :)

    Tusen tack för tum-hållningen, det verkade hjälpa! :) Harry har varit jätteduktig, vet ju inte om han gnällt något under tiden men han sov när jag åkte och det var tyst när jag rullade in på gården igen :)

    Haha underbart att det är gummipluppar på skorna! Det kan bli riktigt halkigt inne på t.ex. en ica ;)

    Hur mår ni nu? Har kräksjukan lämnat er? Kram!

    SvaraRadera