måndag 10 januari 2011

Harry

I morse fick jag tummen ur och sydde klart Harrys aktiveringsmatta! Uppenbarligen blev den godkänd och att leta godbitar är något av den lilla prinsens favoritlekar!

Igår var vi på MyDog på svenska mässan. Många monterutställare och jättemånga fina och snälla hundar. Endast de hundar som skulle ställas ut/tävla fick följa med så Harry fick bli passad i Utby.

Förutom utställningar, agilitytävlingar och försäljning hade Polisen och försvarsmakten lite uppvisningar om vad deras hundar får göra, Hundakademin från Göteborg hade både aktivitetsuppvisning och uppvisning av "Snövit och de små dvärgarna" jättesöt hundteater med fantastiskt duktiga hundar!


Sedan lyssnade vi på Fredrik Steen - Hundcoachen och köpte även hans andra bok :)


Mässan var kanon och vi fick massa tips och inspiration på aktiviteter som inte innebär hopp och skutt, (hallelulja!) Harry börjar bli lgaomt rastlös på att bara vara inne och när vi väl går ut får man bara gå där det är skottat. Så idag har vi tränat på att "städa" = lägga en boll i en glassburk! Han var jätteduktig och förstod direkt att han fick godis om han plockade upp bollen men sen när jag ställde fram glassburken bev han lite försiktig och ville inte alls träna mer. Vi får fortsätta mer senare. Vi skall även införskaffa oss en sån här bebispyramid som hundaran från hundakademin hade kul med!

Men mest av allt önskar jag att han blir bra i ryggen!! Det är skönt att han inte verkar ha ont hela tiden för han vill ju hoppa omkring och busa precis som vanligt, men knepigt att han bara är känslig ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar