söndag 13 mars 2011

Villalarm

Jag stod vid spisen med förklädet på och vevade i grytan med kött när Rasmus kom in. Med sig hade han Leif från Securitas Direct, supertrevlig! Lite som en morfar eller farfar, han verkade älska sitt jobb :)

Dom åker tydligen hem till folk som är nyinflyttade och berättar om deras tjänster och produkter inom hemlarm. Vi hade inte funderat på larm innan men nu känner i alla fall jag att jag skulle vilja ha ett. Jag känner inte så stor oro över inbrott i sig men nu när vi har Harry som är hemma på dagarna hade det varit skönt med ett vakande öga. Han är kanske inte så avskräckande som vakthund även om han skäller en del ;) Dessutom berättade han att ofta behövde man nästan ta lån efter ett inbrott för att man blivit av med så mycket dyrbara grejer och bara får tillbaka en tiondel på försäkringen, det är ju inte riktigt vad man tänkt på...

Men det som jag tyckte var bäst var brandövervakningen. Dels är det en värmedetektor som larmar ifall inomhustemepraturen är högre än 60 grader (tror jag) Sen är det seriekopplade brandvarnare med rökdetektorer, om dom går så sätts även övervakningskameran igång så dom på Securitas larmcentral kan kalla dit brandkår direkt om man ser rök. Kameran sätts även igång ifall rörelsedetektorn löser ut, så man kan få film på tjuven. Innan dom började med kameraövervakning och brandlarmet gick var en väktare tvungen att åka ut till bostaden första för att kolla om det brann och först DÅ kunde dom tillkalla brandkår. Skulle brandlarmet gå så åker det även ut en väktare som i vårt fall skulle kunna öppna dörren och släppa ut Harry, ifall inte vi kommer hit först. Och det känns skönt!

Men det finns ju flera olika bevakningsbolag, nu lät ju deras som det bästa och deras personal åker från Kungälv så det är ju bra, alla andra åker från Göteborg, och det tar ju extra tid... Så nu får det nog bli lite reseach (ännu en anledning till att inte plugga :P)

Vad tror ni? Skall man skaffa larm?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar