måndag 2 januari 2012

Jul och Nyår i Östersund 2011

Nu har vi lämnat det vackra vinterlandet och kommit hem till plusgrader, grön gräsmatta och regn. Vi har haft härligt lediga dagar i Östersund men inatt när jag fick krypa ner i våran säng kändes det riktigt gott att komma hem.


Resan upp blev inte riktigt som vi tänkt oss. När vi hade två mil kvar fick R väja för vilt, bilen fick sladd och det slutade med att den hamnade i diket, ganska väl nergrävd dessutom. Jag sov och vaknade i lätt panik av att det snurrar runt på vägen och jag såg ingenting, bara snö och ljuset från dom starka extraljusen. Som tur var så klarade både vi och Harry oss bra. Bilen fick åka till verkstad och är fortfarande kvar i Östersund i väntan på domen från försäkringsbolaget.


Avåkningen skedde kl.5 på morgonen den 23e och jag var väldigt glad över att det inte var den 24e utan att vi hade en dag på oss att landa. Vi skulle ha tacokväll nere hos Rasmus pappa Bengt men precis när vi lämnat bärgaren med bilen på verkstaden så fick vi veta att Bengt halkat inne i stan och skadat höften illa. Röntgen visade att något ben i höften var brutet och en specialistläkare fick komma från Umeå för att operera. Så stackarn fick bli kvar på sjukhuset över julafton och kom hem bara någon dag innan nyår. En skruv i höftkulan och flera skruvar och platta i lårbenet är ju inte vad man drömmer om precis...
På julafton morgon upptäcker vi att vi glömt typ hälften av alla julklappar hemma. Som tur var så var dom flesta kvarglömda till oss men en klapp som vi skulle ge bort stod givetvis kvar där hemma. Förmiddagen spenderades hos farmor Sigrid  där vi fick god julfrukost, fika och trevlig paketutdelning :)

På eftermiddagen åkte vi upp till Kluk för att fira med Rasmus mamma och släkt. Jättemysigt att träffa alla igen, god mat fick vi och massa fina julklappar. Rasmus söta kusin Lars 5år är så himla charmig så man vill ju bara äta upp honom! Harry lekte med vovven Asta och katten Blixten. Asta och H har inte kommit så bra överrens tidigare men nu det har gått bättre för varje gång och nu var dom riktigt söta tillsammans.

Mellandagarna flöt på och vi firade finaste R som fyllde 22 år. Tänk att han precis fyllt 15 när vi blev tillsammans... Albin kom upp med våran merca (och de kvarglömda julklapparna) för att tillbringa några dagar i Östersund och även hämta hem oss. Nyår firade vi med vänner hos kusin Jonathan och Michaela som flyttat in i ett hus alldeles bredvid gården där vi är. Jag var dödstrött hela dagen men vi fixade god trerättersmiddag och hade trevligt :)

Nyårsdagen packade jag, R, H och Albin in oss i en fullproppad bil och åkte hem. Hemsk snöstorm typ hela vägen som sen övergick det till regn. Några mil innan Säffle small det till och vi trodde det var punktering. Alla däck var hela men det var dessvärre inte avgasystemet som gått av strax innan bakre ljuddämparen. Behöver jag ens säga att vi haft bättre resor? Vi hittade i alla fall ett litet spännband och lyckades knyta upp avgassystemet så vi kunde ta oss hem. Home sweet home.

Asta och Harry tar en middagslur på kökssoffan i Kluk.


Mot 2012!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar