lördag 21 april 2012

Babyskydd


Nu har vi bestämt vilket babyskydd vi skall ha till vår lilla skatt! Det har fått mycket fina betyg i krocksäkerhetstester (vilket är det viktigaste!) och dessutom kan det, tillsammans med en adapter, fästas på barnvagnen vi köpt - vilket verkar supersmart! Babyskyddet väger 4kg och med en bebis på 7-8kg så blir det ganska tungt och otympligt att bära omkring på de gånger man inte vill väcka bebisen för att flytta över till vagnen, exempelvis från parkering och hem till någon eller om man bara ska in en snabbis i en butik.

Den bältade basen sitter alltid fast i bilen med bilens bilbälte och så "klickar" man enkelt fast skyddet när man skall åka iväg. Smidigt värre och skönt att slippa krånga med bälte varje gång, dessutom sitter babyskyddet säkrare och det finns ingen risk att man råkar spänna bältet fel eller för löst, vilket lätt kan hända om man måste använda bältet varje gång skyddet skall spännas fast. Man sätter fast det ordentligt en gång och sedan sitter det.

Även om vi inte testat alla finesser ännu eller har något att jämföra med tycker vi att det verkar som bra funktioner och hoppas att vi gör rätt val :)

1 kommentar: