måndag 16 juli 2012

Emil 1 månad gammal

Idag blir vår älskade son Emil en hel månad gammal! Han är en sån fin liten kille och jag är oerhört stolt och lycklig över att vara mamma till denna lilla prins ♥

Vi är fortfarande lediga och tar dagen som den kommer. Planerar att åka upp till Östersund snart och håller tummarna för att bilresan ska gå bra. Så länge bilen rullar och lillkillen är mätt och har torr blöja brukar han inte ha något emot att sitta i babyskyddet. Så det är väl bara och köra på så länge det går bra och stanna när det behövs, vi har ingen tid att passa vilket är skönt. Nu känns det dessutom som att vi lärt känna vår son lite bättre och förstå hans behov och signaler så då känns det helt ok att bila upp, det får bli en liten minisemester i sig. Det ska bli jättekul att åka upp och träffa familj och vänner och framförallt så dom får träffa Emil.

Precis som jag skrivit varje vecka är han mer och mer vaken. Fixera blicken gjorde han redan på BB men nu verkar han verkligen nyfiken på sin omgivning och ligger och tittar sig omkring så fort han är vaken. Håller man saker nära ansiktet tittar han på dom men han följer inte med blicken ordentligt ännu. När han är vaken ligger han gärna och sprattlar med sina armar och griper tag i det han får tag i, säkert inte medvetet men han har lyckats kasta iväg både blöjor och mössor som legat lägligt till på skötbordet, buskille.

Favoritplatsen är fortfarande i någons famn men oftast går det bra att ligga själv i antingen spjälsängen, vagnkorgen eller på fårskinnet i vardagsrummet. Ibland när han är vaken lägger vi honom på mage och oftast ligger han bara och kikar och är allmänt nöjd men ibland är han väldigt aktiv och sparkar med benen så han nästan tar sig framåt. Samma sak gäller i sängen, det har hänt att han hasat sig nedåt så han hamnat helt under täcket, inte bra, så nu lägger vi täcket över magen istället för över bröstkorgen, det är tillräckligt varmt ändå. Nu sover han alltid i egen säng och vi går upp varannan gång för att mata honom på natten. Ny blöja och ca 90-120ml bröstmjölk i nappflaska, sen somnar han (oftast) om.

Den lilla magen spökar lite och ibland kommer det ordentliga gallskrik som är hjärtskärande i samband med att det pruppas i blöjan. Vi försöker rapa honom några gånger vid varje måltid och massera magen vid blöbyten så luften skall komma ut men tyvärr hjälper det inte helt. Han får även Sempers magdroppar men än så länge har vi inte märkt någon skillnad. Det finns inte så mycket man kan göra mer än att hålla om honom och vara lugn själv dom små minutrarna som han är ledsen, sen går det över.

Amningen fungerar fint och han har vuxit i sina kläder i storlek 56. Vi ska till BVC i övermorgon men jag gissar att han väger någonstans mellan 3,5 och 4 kg och är ca 53cm lång. 1kg viktuppgång sedan födseln. Han har fått sånt gosigt bebishull på armar och ben, fingrarna har blivit lite tjockare och så har han fått tjocka goa bebiskinder som det bara inte går att låta bli att pussa på!

Idag har vi har varit på socialkontoret och skrivit på papper om att Rasmus är Emils pappa, i samband med det ansökte vi även om delad vårdnad. Något jag tycker är lite intressant är att jag tyckte han var så himla lik Rasmus när han föddes men nu har det avtagit lite grann? Kanske beror det på att han känns som en egen liten människa nu och att jag vet precis hur han ser ut, för nu tycker jag bara att är mest lik sig själv på något vis, min älskade lille Emil!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar