tisdag 16 oktober 2012

Emil 4 månader

Älskade fina Emil, tänk att det idag är fyra månader sedan du kom till oss!

Från att ha legat som en liten fågelunge i plastbaljan på BB är du nu stor kille med egen vilja och börjar bli mycket nyfiken på omgivningen runt omkring dig. Du har underbart goa kinder, gör de mest söt miner och ljud så mammahjärtat bara smälter och dina jäspningar är helt bedårande!

Du brukar somna mellan kl.21-23 på kvällen, oftast efter lite amning i mammas och pappas säng. Sedan flyttar vi över dig till din säng och där sover du till runt kl.5-6 då du börjar knorra. Mamma eller pappa byter din blöja (ibland i sängen och ibland i badrummet) sen ligger vi och ammar i våran säng och så får du sova där till runt kl.9-11 då du brukar slå upp dina blå, oftast pigg, utvilad och otroligt charmig!

Antalet måltider och sovstunder per dag är väldigt olika, några rutiner kan jag då inte säga att vi lyckats få in, men än så länge fungerar det bra. Ibland är vi bara hemma och då är du oftast vaken ganska mycket, du brukar dock somna i vagnen om vi är ute på hundpromenad eller ute i trädgården, du gillar nog vagnen! Samma sak gäller bilstolen, du brukar vara ganska missnöjd just när du blir satt i stolen men är den helt ok och du brukar sova som en stock i bilen. Om vi är ute och flänger är du oftast ganska nöjd, antingen sitter du i bilstolen på vagnschassit, ligger i vagnen eller åker bärsele. Då äter du inte alls lika ofta jämfört med om vi bara är hemma, men verkar inte mindre nöjd för det. Du är ganska lätt att ha med, om jag nu vågar skriva så? ;)

När du blir trött blir du väldigt gnällig och enklaste sättet att få dig att somna är att amma. Ditt humör har förändrats drastiskt från att ha varit varken nöjd eller missnöjd till ett brett spektrum från helt förtvivlad till superglad. Det är så härligt att se och det märks verkligen att du utvecklas på alla plan! Du älskar att lyssna på musik, särskillt barnvisor, och ännu bättre är det om någon vänlig själ vill sjunga med. Två-tre underbara och bubblande skratt har du bjudit på och man märker att du försöker forma nya och olika ljud/läten varje dag. Ibland pratar du med oss genom att göra ljud när vi är tysta och sedan lyssna intressant på vad vi säger tillbaka. Ler gör du nästan hela dagarna och det är helt underbart! Förut log du bara om någon annan log mot dig men nu kan du sitta och finurligt le med både mun och ögon tills någon tittar på dig, då skiner du upp i ett ännu större leende - underbara lille skrutt! Din mammas tönterier och bus är också något som (nästan) alltid går hem så du ler och, ibland, busar tillbaka. Du tycker mycket om ditt babygym och där ligger du och pratar med leksakerna som hänger ner, dessutom sträcker du dig efter dom, tar tag och drar i dom. Favoriterna är en färgglad fjäril du fått av din morfar och en mobil/"vindspel" som klingar fint. Du suger gärna på dina händer/tummen vilket mamma och pappa inte är så glada över, nappen duger bara till att bita på om någon försöker stoppa den i din mun. Senaste dagarna har du även börjat dra upp benen när du ligger på rygg och någon gång har du tagit tag i dina fötter. I babygymmet ligger du även och kikar på Harry när han går förbi. Förra veckan fick du en babysitter av din mormor och morfar, än så länge är du inte jätteförtjust i den men vi får väl se.

När man har dig i knät sitter du ganska stadigt, du är stark i nacken och håller upp huvudet bra. Men allra roligast är det att stå upp! Oj vad du gillar det, din lite halvbra balans gör att du gungar och vinglar så gulligt när du ser något intressant eller viftar med armarna - så söt! Förra veckan träffade vi bebisarna från föräldrarggruppen för första gången och du och lille Liam fick otroligt fin kontakt! Ni satt i era mammors knän och log och jollrade mot varandra, fantastiskt kul att se, tänk vad ni skall busa när ni blir äldre! Du har även sovit din andra natt hos mormor och morfar vilket gick jättebra. Du har storlek 68 på kläder och imorgon skall vi till BVC för mätning och vägning. När du blev tre månader hände något mystiskt, från att ha bajsat flera gånger om dagen kunde det gå flera dagar mellan gångerna, inget ovanligt enligt BVC. De senaste dagarna har du däremot återgått till dina gmla vanor och bajsar nu 3-5ggr/dag, då blir du oerhört koncentrerad och tar i så det sprakar i byxorna - ingen i samma rum kan undgå vad som pågår ;)

Fina bebis, tänk att du blivit så stor, i mammas ögon är du mer en människa i miniatyr än ett litet spädbarn och det är så fint att se dig utvecklas till en egen liten individ. Jag är så lycklig över att få vara din mamma och älskar dig så otroligt mycket!

Emil 4 månader
Emil 4 månader
Emil 4 månader



 

2 kommentarer:

  1. Åh så fint skrivet... man blir riktigt varm i hjärtat!

    Farmor

    SvaraRadera
    Svar
    1. <3 nu längtar vi upp så vi och framförallt Emil får träffa sin farmor och resten av jämtlandssläkten! Kram

      Radera