torsdag 6 december 2012

Nattsömn och smakportioner

Jag har skrivit 3-4 inlägg de senaste dagarna, från telefonen, som av någon anledning inte publicerats och inte finns dom i någon utkast-mapp heller, konstigt.

Hur som helst. Emil förvånade oss alla genom att sova hela natten i måndags, i egen säng dessutom. Han gnydde till vid två tillfällen men då räckte det att vagga sängen lite så somnade han om. Tisdag kväll hade han (troligtvis) jätteont i magen och skrek i stort sett oavbrutet i två timmar. Det har aldrig hänt innan, inte på det sättet. Han var jätteorolig och ledsen, ville inte ta bröstet utan bara skrek. Till slut lugnade han sig lite, tog bröstet, ammade en minut och sen blev han helt hysterisk igen, stackars liten :( En stund tidigare hade han fått suga på en bit honungsmelon (det finns ingen honung i den melonen så det är ofarligt) och vi gissar att det var den som ställde till det i magen på honom. Till slut bäddade vi ner honom i vagnen och tog en liten promenad och då fick han äntligen ro och somnade. Sen sov han hela den natten också!

Nu verkar jag ha smittat honom med min hemska förkylning men vi hoppas att det släpper snart. Inatt vaknade han två gånger och fick sova vidare hos mig efter andra amningen. Men de här hemska nätterna när han vaknat 5-7 gånger hoppas vi ha gått över nu!

Emil har fått smaka på lite allt möjligt den senaste veckan. Sugit på en morotsstav, sugit på en melonbit, ätit potatis/majs-puré, smakat på pyttesmå brödbitar och ätit Nestlés "Min första Mild Havregröt Naturell" Det roliga är att han är superintresserad! Första gången han fick smaka puré var han lite skeptisk och fick lite kväljningar men nu sträcker fram huvudet mot skeden och putar med munnen som en liten fiskmun för att få mer - så söt! Sedan sväljer han så fint och vi är superstolta föräldrar :) Eftersom han blivit så intresserad är han såklart jättenyfiken på våran mat också. Därför får man passa sig om han sitter i knät när man sälv äter för rätt som det är har han fått tag i tallriken eller ett smörpaket eller vad som helst, långa och snabba armar har han fått!

30 november 2012

Potatis/majs-puré för första gången. 30 november 2012

Potatis/majs-puré för första gången. 30 november 2012
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar