söndag 6 januari 2013

6 januari

Emil startade dagen med att spy ner hela sängen och hela sig själv. Jag hade precis gått upp för att göra en kopp te och ha lite egentid vid datorn i soffan innan killarna skulle vakna. Men tji så blev det inte ;)

Sen när Rasmus gick ut och skulle fixa med bilen gick jag och Emil ner till Anita och farfar Bengt för att ta ett bad i deras badkar. Emil tycker ju att det är sådär kul att bada i baljan hemma men det har gått bättre och bättre. Idag när både han och jag satt i badkaret, med ca 1,5 dm högt vatten, var det ett himla ståhej med plask och lek - kul! När badleksakerna flöt iväg en bit bort hoppade han liksom på rumpan och med utsträckta armar för att nå, det har jag aldrig sett förut.

Han blir duktigare på att sitta "själv" för varje dag. Det lutar fortfarande väldigt mycket framåt och släpper man honom lyckas han sitta någon sekund innan han tippar åt något håll, så duktig så :) Lära-gå-stolen han fick av farmor Monica i julklapp är himla poppis och han lyckas faktiskt förflytta sig några decimeter på den lilla yta som finns här i stugan. Dessutom ligger det trasmattor överallt så det skall bli himla kul och se hur det blir när vi kommer hem där det är helt öppet. Det är väl bara en tidsfråga innan han susar omkring och att man får rädda det som räddas kan. Hans armar har nämligen blivit vääääldigt långa. Stackars gardinen som hänger vid skötbordet här är nära att stryka med vid varje blöjbyte. Tur att R satte upp grinden för trappan innan vi åkte upp :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar