söndag 13 januari 2013

Bilbarnstol - Update

I förrgår beställde vi ny bilstol till Emil, en Britax Multi Tech II, nästa storlek efter babyskyddet som han har nu. Volvo har tydligen samarbete med Britax och har en likadan "Volvo-stol" där det enda som skiljer är klädseln. Denna passar alltså utformningsmässigt bra i vår xc70 och det känns säkert och bra. Klädseln vi beställde är samma som vi har på babyskyddet, kan vara fint med samma om det skulle bli en liten lillebror eller lillasyster under användningstiden (9mån-6år). Vi kommer troligtvis köpa ytterligare en stol att ha i Toyotan, men det vet vi inte vilken det blir, kanske en likadan eller en Britax Max Way.


Britax Multi Tech II med klädsel Felix

Update:

Gissa om jag blev nöjd när jag igår läste det här testet och såg att våran stol blivit bäst i test! Hoppas verkligen att den uppfyller förväntningarna :)

Britax Multi-Tech (Även såld under märket ”Volvo vändbar barnstol”)
Britax Multi-Tech är en utmärkt bilbarnstol och utnämns till bäst i test av de bakåtvända bilbarnstolarna. Den är kanske inte så djup och ombonad men ger ändå hög sittkomfort då huvudstödet är riktigt bra och bredden på sidostöden är justerbara. En stor fördel med huvudstödet är att det kan justeras i höjdled vilket gör stolen ca 5 cm högre än övriga bilbarnstolar i testet (Akta Graco Comfort S borträknad då den är ännu kortare i ryggen). Det gör att även riktigt långa barn som lämnat normalkurvan kan sitta bakåtvända under lång tid. I denna bemärkelse ligger Britax före övriga tillverkare i utvecklingen och därför är den också bästa bilbarnstolen om flera olika barn ska utnyttja den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar