fredag 27 september 2013

De första stegen, update och höstskor

I onsdags (25 september 2013) tog Emil även sina första steg! Emil stod och höll sig i skostället i hallen och pappa R stod ½m bort. 2-3 supersnabba och pyttesmå steg men han vågade släppa och gå istället för att krypa! Det var två mycket stolta föräldrar som överöste vår son med kärlek, kramar och hejjarop :) Igår när vi var på middag i Utby "gick" Emil mellan mig och sin morfar. Med en pusselbit i varsin hand gick det inte att krypa, han försökte hoppa sig fram på knä men gav upp och valde istället att gå/trippa/slänga sig sista biten mellan oss :) Så kul! Mammas älskling! Dagispersonalen blir nog också glada om han lär sig gå snart så han inte kryper ur sina skor lika lätt när de är ute ;)

I lördags förra veckan var vi på badhuset i Kungälv. Finns en mindre pool som är ca 1m djup och 34 grader i vattnet, utan klor (haha stavas det så? inte vassa hundklor utan [klår] såklart :P) Mamman var förkyd och stod på kanten, pappa och Emil badade med Emil tyckte det var lite läskigt och ville hellre vara hos mamma på land. Men när han fick åka rutchkana blev det bättre. I förrgår badade vi igen, alla tre och då älskade han det lika mycket som första gången när jag och Emil badade i Brunflo. Det märks att Rasmus är borta mycket, Emil är väldigt mammig och tyr sig mest till mig men nu när R varit hemma ett par dagar ser jag hur deras relation stärks för varje dag. Det blir bra när vi flyttar upp så vi kan bo tillsammans, även om R är borta och jobbar ibland.

Han sover mycket sämre på nätterna, vet inte vad det beror på, ibland somnar han om bara man vaggar honom, iland gnyr han bara i sömnen, ibland somnar han om efter att ha fått välling och ibland somnar han inte alls utan kan vara vaken 1-3 timmar mitt i natten. Vi försöker att inte ta upp honom ur sängen så han vet att det är natt och att han skall sova. Så det är inte ovanligt att vi får stå och vagga eller klia på ryggen i 1,5 timme per natt (vilket han oftast blir väldigt lugn av och verkar tycka om). Någon gång har han fått komma upp i våran säng och lyckas ibland somna där (som en sista utväg när mamman eller pappan inte orkar stå upp mer) men oftast blir han kvar i sin säng och somnar till slut om.

Favoritleken är "ge-och-få", vet inte hur många timmar per dag som vi får olika saker av Emil och han är lika nöjd varje gång ;) Han är en riktig lätterapa och mycket nöjd nu när han lärt sig klättra upp på både tv-bänken och hallmöblerna. Fick flytta hans lekhylla lite längre bort för häromdagen lyckades han klättra upp på den från soffan. Har inte riktigt lärt mig att han når saker som står på köksbordet, farligt. 

Inatt och nu på förmiddagen har det varit minusgrader. Lurigt det där när det blir varmare på dagen och på förskolan är de ju ute hela dagen, med uppehåll för lunch som de äter inne. Hädanefter blir det extra fleecebyxor under skalbyxorna, på dagarna brukar de nämligen plocka av skaljackan så han bara har skalbyxor och vindfleece. Har inte hittat några bra höst/vinterskor som passar hans tjocka bebisfötter och vader ännu. Vill att de skall vara stabila, lätt att ta på, sitta kvar på foten, fodrade, gärna lite högre så det inte blir kallt vid vristen, andas och vara vattentäta/avvisande. Finns dom?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar