fredag 13 december 2013

Emils nya dagis

Nu vågar vi nog säga att Emil är inskolad och idag när Rasmus skulle hämta honom ville han absolut inte åka hem! Ungefär samma visa som det brukade vara vid hemgång på gamla dagiset, han verkar helt enkelt vara en riktig dagiskille :)

Inskolningen var kort, tre dagar men ganska långa, ca kl.9-15 tisdag-torsdag och det är Rasmus som roddat detta ensam eftersom jag haft skola i Göteborg. Första timmarna i tisdags var det bara Emil, Rasmus och en pedagog som var inne i lokalerna medan alla barnen var ute. Emil var nyfiken och tyckte särskillt mycket om en bil som man kunde sitta i. Sen kom resten av barnen in och han hade blivit lite reserverad men gick ändå omkring och kom till Rasmus när det var något speciellt han ville visa. Dag 2 gick också bra och redan efter någon timme dag 3 tyckte personalen att Rasmus kunde testa att åka därifrån. Det hade tydligen gått bra och Emil åt både lunch och somnade i vagnen efteråt utan större problem. R skulle vara beredd att åka tillbaka om de ringde men det behövdes aldrig. Och idag hade den lilla skrutten alltså blivit väldigt arg och ledsen när han skulle åka hem. Jag var ganska skeptisk till denna korta inskolning jämfört med den tidigare på två veckor men det verkar ju ha gått fantastiskt bra, skönt! Mycket beror säkert på Rasmus fina insats och att E nu vet vad dagis innebär och har positiva tidigare upplevelser :)

Nattsömnen har inte helt oväntat blivit påverkad, mycket nya intryck. Dessutom är ju flytten i sig en stor omställning men snart är nog han och vi på banan igen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar