måndag 5 mars 2012

Barnvagnsupdate

Vardagen är tillbaka, de tre sista dagarna av Rasmus kurs kommer vara här i Göteborg så han har åkt iväg för en stund sedan och jag tänkte ladda inför en dag med plugg. I eftermiddag kommer R hem igen (haha blir helt glad när jag tänker på det!) så blir det middag och kanske lite kvällsmys framför tvn om min hjärna kokat över och inte orkar med någon mer information om termodynamik ;)

Det var full aktivitet i magen hela kvällen igår, kanske hörde lillskrutten att vi pratade barnvagn och ville vara med i diskussionen, det är ju ändå h*n som skall ligga där. När vi var på mässan testkörde vi och kollade på Kronans vagnar. Deras duovagn var likvärdig med Emmaljungas Edge och ungefär samma funktioner så då blev ju valet av vagn ännu svårare. Efter många om och men och lagomt tills Albin bestämt sig för att aldrig skaffa barn så kom vi fram till ett beslut.
Emmaljunga Duo Edge, Silver Check
Bild från emmaljunga.se

En Emmaljunga Edge (stora liggkorgen) med Classic cryptonite chassi, R är nästan helt övertalad om färgen Silver Check men det är inte helt spikat ännu ;) Jag har övervägt fram och tillbaka mellan den lilla och stora korgen och tillslut kommit fram till att den storas fördelar ändå väger över. R har röstat på den stora hela tiden. Vissa bebisar växer faktiskt ur den lilla korgen på 4-5månader och att behöva byta till sittdel redan då känns inte helt ok. Att man dessutom kan använda korgen som "säng" när man är på besök hos folk är ju också bra, men kanske inte för att sova i en hel natt.

Det är ventilation och möjlighet att dra fram sufletten för sol- och vindskydd i den stora korgen vilket bara kan vara till fördel. Att man dessutom har möjlighet att fälla upp ett litet ryggstöd när barnet inte nöjer sig med att bara ligga ner hela tiden tycker vi är bra, så slipper man krångla med kuddar och filtar för att palla upp. Vaggfunktionen får vi väl se om den blir uppskattad. Myggnätet i sufletten är nog väldigt bra, eftersom det kommer vara sommar, så man slipper ett separat.

Men den främsta anledning är just för att den inte skall bli för liten. Dom säger ju att man använder liggdelen i ca 6månader och då kommer det vara vinter här. Hade vi haft den lilla korgen skulle man troligtvis inte få plats med åkpåse när barnet är såpass stort och vi vill ju inte att våran skatt skall frysa (även om det är vanligare att föräldrar pälsar på sina barn alldeles för mycket kläder) Näe jag tror att den stora liggkorgen blir jättebra! Jag behövde bara lite tid att bearbeta detta :)

Den största nackdelen med Edgen är just att den är ganska stor och otymplig. Att ta med på ett flygplan är uteslutet (och det kan ju bli nödvändigt om vi skall flyga upp till Östersund eller kanske utomlands) och när barnet börjar gå eller om man vet att man ska gå i trånga affärer kan det vara skönt att även ha en smidigare vagn. Då är tanken att vi ska komplettera med en Kronan Sulky. En grå. Vi kikade på den på mässan och blev helt kära båda två. Små smidig och fin och praktiskt så det var inte klokt, kändes mycket bättre än ex. Emmaljungas och BRIOs motsvarande sulkys. Det bästa är att den har fullt liggläge och kan användas från födseln (med mjuklift) om man skulle vilja men den rekommenderas dock från 6månader. Så första flygresan till Östersund blir nog med en sådan här. Jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om denna underbara vagn men det får bli en annan gång, men några bilder kan jag bjuda på ;) Detta är dock den gamla modellen, den nya är nästan helt lika men med bl.a. svart chassi.

Kronan Sulky, gamla modellen, bild från Kronans hemsida
Kronan Sulky ihopfälld, gamla modellen, bild från Kronans hemsida
Vagnen levereras i praktisk och skyddande resväska som inte behöver gå som specialbagage på flyget.
Gamla modellen, bild från Kronans hemsida


Ååh jag tycker verkligen att det är jättekul med barnvagnar! Kanske är det den branschen man skall satsa på? Metall/bilindustrin känns plötsligt väldigt tråkig ;) Känns jättekul med Edgen och jag vill bara beställa den - NU! Blir nog en beställning ganska snart så vi inte behöver råka ut för att något tyg är slut eller andra dumheter nu när vi väl bestämt oss. Men man behöver inte hämta ut vagnen förrän strax innan bf så det är ju bra :)

Men jag måste bara säga - TUR att vi började kika på vagn tidigt (egentligen alldeles för tidigt :P) för jag kunde knappt testlyfta vagnarna på mässan pga. av min onda rygg.

Nu när vagnen är avbockad har jag blivit lite nyfiken på det här med Bärselar och Bärsjalar. Ingela tipsade tidigare om ErgoBaby, vi kikade lite på såna på mässan och dom verkade bra men vi testade aldrig någon. Det blir kommande projekt :) Eller kanske inte, babyskydd är nog nästa projekt, bärsele kanske dessutom är bättre att införskaffa när bebis väl är här?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar