måndag 27 augusti 2012

Barnvakt, Kräftskiva och lek i babygymmet

Natten mellan lördag och söndag sov Emil hos sin mormor och morfar medans vi hade en mycket trevlig kräftskiva här hemma. Jag hade pumpat ur och fryst in mjölk så det skulle räcka och sjussade hund och barn till Utby runt kl.15 på lördagen. Var nykter hela kvällen och hade jour ifall det skulle vara något men det hade gått jättebra :) Det kändes väldigt annorlunda att inte ha Emil här. Hemskt när man ville ta upp honom och bara gosa men skönt att kunna göra vad man vill utan att behöva avbryta pga. blöjbyte eller amning. Ibland kändes det nästan som att någon backat tillbaka tiden ett år och att Emil aldrig fötts, att allt bara var en dröm. Som tur var hade jag miljoner bilder och videoklipp i telefonen att kika på för att försäkra mig om att vi faktiskt fått en go liten son :) På söndag morgon (när det bara var jag som vaknat) åkte jag till Utby en sväng eftersom de trodde att maten hade tagit slut, det visade sig dock att det fanns två burkar till i frysen ;) Men det var trevligare att vara där borta än att vara ensam vaken här hemma.

Sen åkte jag hem, vi röjde undan och städade och runt kl 14.30 kom Harry och Emil hem igen. Näst intill alla gästerna var kvar och några var iväg och köpte pizza. Alla fick i alla fall hälsa på Emil (som mest sov, som vanligt).

På kvällen när vi i lilla familjen var själva igen lekte Emil i sitt babygym - och vilka framsteg han gjorde! Han har ju länge varit stark i nacken och hela kroppen men då riktigt höll han upp huvudet och stödde sig nästan på armarna. En gång lyckades han rotera 90 grader när han låg på mage och drog/ålade/sprattlade. Dessutom låg han inte bara och sprattlade när han låg på rygg utan räckte sig efter leksakerna som hänger i gymmet, om än lite ryckigt men det var flera gånger han knuffade till eller fick tag i leksakerna. Han hade fått en väldigt intressant och fin fjäril av sin morfar med många spännande färger och material. Den sträckte han sig också efter och blev helt exalterad och sprattlade väldigt mycket ibland, nästan som man trodde att det skulle komma ett iltjut av skratt. Det gjorde det dock inte men han såg väldigt lycklig ut! Detta var något helt nytt och mamman och pappan blev mycket stolta över sin fina och duktiga son :)

Idag skall vi 2-månaders läkarkontroll med Emil. Undrar hur mycket han vuxit och vad dom säger?



 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar