måndag 5 maj 2014

Emils rum - del 1

Emils rum är som sagt nästan färdigplanerat och kommer möbleras enligt den lilla skissen nedan (som inte blev särskilt skalaenlig). Vitmålade väggar och mycket färgglad inredning som kan växa med honom.




Garderoberna kommer vi köpa färdiga stommar på typ Blocket eller IKEA och sen göra egna dörrar inspirerade av rustaupp.blogg.se. Det blir tre garderober och antingen två eller tre "hus" i grönt och blått som kommer innehålla kläder, pennor, pyssel, leksaker etc.



Sängen blir eventuellt min lillebrors gamla utdragssäng som kommer målas vit (som på bilden). Det står dock en alldeles bedårande utdragssäng av äldre modell i magasinet här på gården som jag gärna hade målat om men den är bara drygt 60 cm bred och känns lite liten. Får nog plocka fram den och testa innan vi bestämmer oss ;) Sängen på bilden är något smalare än en 90-säng men ändå ombonad och kan dras ut till 2 m. (Källa: Google)


IKEA har slutat tillverka sin Expedithylla men dom finns såklart att hitta på Blocket, eller så blir det ersättaren KALLAX som dessutom finns i superfin mintgrön! Den här storleken fast liggande och med några korgar för typ duplo eller tågbana och dels öppen förvaring för exempelvis hans fina dragleksaker i trä eller kastruller och tygmat till det lilla köket bredvid. Sen kan man ju ha saker stående uppepå också! På väggen ovanför hyllan funderar jag på att hänga ett snöre med färgglada klädnypor så man kan hänga upp teckningar och annan konst :) Har sett att vissa använder några av öppningarna till dockskåp, kanske kan vara nåt? Min föräldrar har plockat fram mitt gamla dockskåp när vi varit på besök och det har varit uppskattat hos Lilleman. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar