måndag 19 maj 2014

Emils rum och önskelista - del 2

Tanken är ju att lilleman skall få ett eget litet kök i sitt rum. Idag har han en vit BRIO-spis med tillhörande kastruller och vispar där han kokar soppa och vi andra ska smaka. När Rasmus var i Frankrike köpte han med sig en baguette med pålägg och en jättefin trälåda med grönsaker till Emil, morötterna är favoriterna. Både baguetten och grönsakslådan är från tyska HABA som gör jättefina barngrejer och leksaker! Utifrån detta skall vi då bygga en liten hylla bredvid med "vask och kran" och tygdraperi för att dölja förvaringen under. Jag önskar även att det går att fästa någon form av vägghylla över det lilla köket men vet inte riktigt hur eftersom väggen bakom är murstocken...

När stommen är klar skall det lilla köket fyllas med inspirerande saker och ting för att uppmuntra till lek. Kastrullerna får kanske hänga lättåtkomligt tillsammans med virkade små grytlappar på krokar under vägghyllan. Tallrikar, små glas och en kaffeservis får samsas på hyllan tillsammans med en färgglad liten bricka och kanske Emil-pysslade pärlplattor som grytunderlägg. Lilla trälådan med frukt och ett kakfat med virkade kakor och bakelser i expedithyllan bredvid. Förkläde och handduk på en liten krok. Liten kruka med köksredskap och diskborste i trä mellan spis och vask. Åh det kommer bli så fint! Hoppas att dockor, nallar, släkt och vänner blir bjuden på mycket kaffe och mat här :)


Högst upp till vänster är superbilliga glasunderlägg från IKEA som jag tänker kan fungera som grytunderlägg om man vill. Sen är det skålar och tallrikar DUKTIG, tjocka snapsglasen POKAL och LÅTSAS varukorgset, även dom från IKEA till väldigt bra pris! Korgen är dessutom perfekt om man vill leka affär. Barnförklädet finns på Åhléns och den prickiga servisen är från Jabadabado. Grönsaksådan nere till höger är den från HABA som Emil fick :)

Förstår inte varför collaget fick grå bakgrund...?

Tillägg: Jag hade sett fel, det fina äpple-förklädet fanns inte alls i barnstorlek, buhu. Får leta ett annat eller köpa och sy om ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar