onsdag 21 maj 2014

Pott-träning

Idag har Emil kissat och bajsat i pottan för första gången!!  Kan inte påstå att vi pott-tränat särskilt mycket men vi har haft den framme och pratat mycket om att man skall kissa och bajsa i pottan när han lekt med den eller när vi bytt blöja. Sen ett tag har han ju själv sagt till när han bajsat och behöver ny blöja så han har varit väl medveten om vad bajs är i alla fall. Ibland har vi ju haft honom naken här hemma och övat att sitta på pottan, det har varit kul ibland men oftast har han kissat på golvet istället. Men idag! Efter maten och lite efterätt åkte blöjan av och han gick naken länge utan att varken kissa på golvet eller visa tecken på att vara nödig. Plötsligt stannade han upp och koncentrerade sig och nickade när jag frågade om han skulle bajsa. Vi gick till pottan men han ville inte sitta och inget kom. Sen lekte vi en stund till, samma procedur när han visade tecken och denna gången ville han sitta på pottan men det kom ingenting. Men sen, tredje gången gillt hann han knappt sätta sig innan han både kissade och klämde ut en korv :)

En väldans stolt och glatt förvånad mamma berömde och hurrade och han själv verkade mest förvånad och fascinerad när han fick se sitt resultat ;) Efter vi torkat rumpan spolade vi ner allt i toaletten, ännu mer spännande! Så nu är det väl bara en tidsfråga tills vi hittar nåt mindre lämpligt i toaletten ;)

Men eftersom han redan innan visste att man kissar och bajsar i pottan hoppas jag att denna praktiska lilla övning gör att han blir ännu mer intresserad och förhoppningsvis kan vi träna bort blöjan i sommar. Om än inte helt så en bit på väg, vi får se hur det går! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar