torsdag 10 mars 2011

God morgon världen

Det här blask-äckel-vädret gör en så nedstämd, trist! Hoppar nog mekanikföreläsningen idag, det är ändå bara repetition. Rasmus har åkt till jobbet men jag och Harry har intagit soffan i myskläder och skall börja dagen med att se "Det dolda priset" En film som jag missade i skolan men som jag gärna ville se och lånade av läraren.

Den handlar om de fruktansvärda förhållanden som indier arbetar och lever i för att tillverka och återvinna elektronik (mobiltelefoner, datorer, musikspelare) som övriga världen konsumerar i en rasande fart. "Denna film ingår i makeITfairs arbete med att belysa elektronikbranschen. Projektet informerar främst unga konsumenter om villkoren i produktionen i utvecklingsländer. MakeITfair koordineras av den nederländska organisationen SOMO. Projektets partners i Sverige är SwedWatch, Fair Trade Center och Svenska Kyrkan. Mer information finns på http://www.makeitfair.org/"

Många säger att den är väldigt gripande, hoppas även att de ger förslag på vad man som konsument kan göra. För det är fruktansvärt irriterande med folk/organisationer som bara belyser de dåliga konsekvenserna men inte ger några konkreta förslag till förändring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar