onsdag 15 februari 2012

Dagens lärdom

Kör aldrig iväg med en bil som har snö på taket. Oavsett som den frusit fast, har hård skare och typ är omöjlig att få bort.

Varför?

Jo, för när man kört en bit så börjar snön på taket smälta och sen lagom tills man skall bromsa inför rödljus så kommer allt farande och lägger sig som stora, härliga snö/iskakor över hela vindrutan och man ser absolut ingenting. Särskillt inte om man har en kombi med långt tak. Inte kul.

Alternativt kan man köra en bit så snön smälter lite grann så man kan stanna på passande ställe och skotta bort den.

Man lär sig av sina misstag.

2 kommentarer:

  1. Trafiklärarkommentar från norrland; Bra att du observerat detta Nathalie!

    Kan bara tillägga att det enligt lag är förbjudet att trafikera vägar med oförankrad last, vilket kan ge böter.
    Snö räknas som oförankrad last när den ligger på biltak, släpvagn, hästfinka edyl. Så sopa av bilen ordentligt!, alternativt spänn fast snön nästa gång -om du nu tycker att det är lättsammare...

    Mvh Monica
    Ps! KUL att ni fått snö -visst är det härligt!?

    SvaraRadera
  2. Jag förstår precis varför det finns en lag för detta! Vi söderlänningar är ju inte så vana vid fem cm snö och om det nu skulle komma så mycket på en gång så hinner det smälta bort innan man skall ut med bilen ;)

    Jodå snön har legat ett tag nu, H tycker det är skitkul ;) Jag är nöjd så länge det är minusgrader (vilket det faktiskt varit i några veckor nu) det är ju när det börjar töa det blir så slaskigt, halt och äckligt.

    Kram

    SvaraRadera