tisdag 14 februari 2012

Försäkringar

En trevlig alla hjärtans dag önskar jag och Harry er! Vaknade av ett fint kärlekssms från R imorse :)

Idag ringde jag Folksam för att få lite information om gravidförsäkring och fick hjälp av en jättesnäll rådgivare/säljare. Tänk vad mycket trevligare det är att ringa Kundservice och få prata med någon som är glad och hjälpsam istället för sur och tvär över att man har många frågor. Rosor och hyllningar till alla trevliga kundservicemedarbetare!

Har i alla fall bestämt mig för att teckna en gravidförsäkring, men vet inte med vilket bolag. Fick veta att det är bäst att ha gravidförsäkringen där man kommer ha barnförsäkringen sedan då det är mycket lättare att bara "byta" försäkringstyp så fort barnet fått sitt personnummer. Det är därför man även skall ha en gravidförsäkring (gäller tills barnet är 6månader) så barnet inte är oförsäkrat under de första levnadsdagarna eftersom barnförsäkringen endast kan tecknas när barnet är fött och har fått personnummer, vilket betyder pappersarbete som kan ta några dagar/veckor.

Alla gravidförsäkringar verkar ganska likvärdiga och det sa hon på Folksam också. Det finns oftast en gratisvariant och en utökad betalvariant (600-1000kr engångskostnad) som delvis ger ett utökat skydd men framförallt högre belopp om det skulle hända något med mig eller barnet, antingen i magen, under eller efter förlossningen eller om barnet skulle födas med någon sjukdom och/eller behöva läkarvård. Det utökade skyddet gäller även för pappan.

Barnförsäkringarna verkar också likvärdiga och väljer vi folksam får vi rabatt för att jag är medlem i IF Metall och väljer vi Länsförsäkringar blir det rabatterat eftersom R är plus-kund ;) Så inte ens det gjorde valet lättare. Folksam har i snitt lite högre belopp för ersättning.

Någon som har någon klok kommentar, erfarenhet av försäkringsbolag eller goda råd? :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar