onsdag 9 maj 2012

Föräldrarträff #1

Åh föräldrarträffen var jättebra! :) Vi var fem par som var där (eller ja, Ramus var inte med) och efter att vi presenterat oss lite lätt så delade vi upp oss, mammor och pappor, och diskuterade lite vad vi önskade gå igenom på de här tre gångerna vi skall ses. Sen satt vi alla tillsammans och barnmorskan hade en powerpoint presentation som vi gick igenom och diskuterade tillsammans och det var fritt att ställa frågor om man undrade nåt. Jättebra och även om jag läst lite om nästan allt vi pratade om var det intressant att höra hur de andra tänkte och så, skönt att prata med andra i samma situation :)

Idag pratade vi lite allmänt om det mesta. När man skall åka in, hur man vet när förlossningen sätter igång, lite om vad som händer i de olika stadierna av en förlossning, vad som kan vara bra att ha med sig etc. Nästa gång ska vi se en film om förlossning och prata mer om olika typer av smärtlindring, hur partnern kan stödja, olika förlossningsställningar och lite så. Tredje och sista mötet blir om amning.

Det var synd att R inte kunde vara med idag eftersom vi pratade lite allmänt och papporna fick sitta och brainstorma lite för sig själva. Men jag har försökt återberätta det som togs upp och är glad över att han ska vara med nästa vecka eftersom det är då vi ska gå igenom förlossningen och det tycker iallafall jag känns viktigt.

De andra paren verkade jättetrevliga och det kändes som en go grupp även om det kunde bli lite tyst ibland, men det är ju inte så konstigt och ju mer tiden gick desto lättare blev det :) Ser fram emot nästa vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar