tisdag 29 maj 2012

Update

Ojdå, nästan en hel vecka har det gått sedan jag skrev något här sist. R har kommit hem och då har datorn haft låg prio igen ;)

I fredags skrev jag i alla fall sista tentan så nu är det sommarlov! I alla fall ett tag innan bebis tittar ut och jag blir officiellt mammaledig, häftig känsla! Jag har gått i skolan i 15 år nu (inkl. förskolan) med sommarloven som längsta uppehållet och senaste åren har dom bestått av en del jobb men nu ska jag alltså vara ledig i minst 7månader! Eller ja, jag kommer ju ha ett barn att ta hand om så helt ledig är man väl aldrig, men det känns lite märkligt.

Í lördags klippte vi H som nu har fått sommaroutfit och sen åkte vi till min mosters fritidshus för att kika på Eurovision och fira morsdag med mammas sida av släkten. Min kusin E hade fixat med omröstning och vi hade ju rätt om vinnarlåten! Tänk att hon vann! Hejja Loreen! Enligt oss skulle Danmark kommit tvåa men dom kom ju typ tredje sist... På söndag morgon åt vi god frukost och firade mormor, mamma och moster på morsdag, tänk att nästa år får jag förhoppningsvis också bli firad :) Sen åkte R hem för att fixa i trädgården men jag stannade kvar och svettades lite i solen innan jag åkte med mamma och pappa en snabbis till Ullared. Köpte inga bebisgrejer (hade framförallt tänkt köpa några tunna bomullsmössor men det fanns inga alls) hittade några söta bodysar i strl.56 men det har vi redan så många så jag lät dom stanna kvar. Hittade dock några ramar, ny lampskärm och hissgardin till sovrummet, badrumsmatta, garn till bebisfilten som skall virkas och lite så. Köpte Lambi toalettpapper att ta med till BB för vad jag hört av andras erfarenhet är det guld värt efter förlossningen jämfört med sandpappret som vanligtvis finns på sjukhus ;)

Väl där hemma höll Rasmus och Albin på i trädgården så nu är en av två odlningskragar på plats och vi har satt potatis, hoppas det tar sig :) Det blev pizza till middag och på vägen hem från pizzerian ringde jag polisen för att meddela att det var en m.y.c.k.e.t. berusad medelåldersman som vinglade omkring i väggrenen på en ganska hårt trafikerad 70-väg. Dom hade redan fått in tips om detta så det var en patrull på väg, hoppas verkligen att han får hjälp...

Igår morse vaknade vi och packade bilen för att åka till Östersund. Som vanligt blev den välpackad och jag fattar inte hur vi bär oss åt?! Största monsterbilen har vi och ändå tog det typ två timmar innan vi lyckats stuva in lastgaller, frontbåge, däck, extrasäten och packning på ett bra sätt så H hade en säker plats och vi satt säkert där fram. Hur ska det gå när vi ska aha med barnvagn och extra barnsäng sen?! När vi var i princip redo att åka blåste källardörren igen och kort därefter hördes ett BRAK! Jag sprang ner och vad får jag se? Jo, den översta hyllan med pärmar och mina korgar med tyger över skrivbordet nere i kontoret hade släppt från väggen och rasat ner över datorskärmen och symaskinen. Inte hela världen egentligen men det stod två små glasflaskor med Coca Cola som "dekoration" på den förbannade hyllan så det var ju glassplitter och Coca Cola överallt. Jaha, fram med papper och disktrasor och försöka rädda viktiga papper som blivit dränkta i cola och plocka glas ur en långhårig heltäckningsmatta. Så nu har vi tummat på att aldrig ha vaser eller annat med vätska i som kan välta ut över viktiga papper, inte ha långhårig heltäckningsmatta och inte bara gipsväggar utan typ spånskiva under i nästa hus. När vi fått bort det värsta åkte vi iväg, så nu väntar ytterligare ett litet projekt när vi kommer hem, som om vi inte min att-göra-innan-bebis-kommer-lista var tillräckligt lång. Vet inte hur vi ska göra med väggen, troligtsvis får vi nog spackla och måla om för att få det helt bra för det är inga små hål där nu... Den dagen den sorgen.

Vi kom i alla fall fram till Östersund i natt och vi slog nytt rekord i restid. Usch vilken tid det tog. Först lät jag bli att ta rätt avfart för att släppa förbi en ambulans så då blev det en liten extrakrok där innan vi kommit på rätt väg i rätt riktning igen. Strax ovanför Mellerud var det bom stopp pga. en lastbil som kört av och sen massa vägarbeten typ resten av vägen. Men fram kom vi tillslut och min kropp klarade det bättre än jag hade trott, trots stor magen i vecka 35, det måste varit stödstrumporna ;)

Göteborg har verkligen levererat och jag har varit bortskämd med sommarvärme i typ två veckor men här är det några enstaka plusgrader och isvindar, burr. Fast dom säger ju att det varit fint här också i några dagar ;) Idag blir en lugn dag, tänkte försöka plocka i ordning allt som vi lastade ur bilen inatt och kanske hinna köra en maskin tvätt, det var inte världens bästa framförhållning om att vi skulle åka hit så att tvätta innan hann vi inte.

Sådär, då har jag fått rensa gravidhjärnan lite grann och tänkte se om jag får till ett inlägg om veckouppdatering för vecka 35 också :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar